Kakaós csiga
Kakaós csiga
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • olvasztott Rama - 8 dekagramm
  • kristálycukor - 3 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • élesztő - 4 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • só - 1 kevés
  • tej - 2.5 dl

Töltelékhez

  • kakaópor - 2 evőkanál
  • kristálycukor - 4 evőkanál

Lekenéshez

  • olaj - 1 darab

Az öntözéséhez

  • forró tej - 1 dl
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • kristálycukor - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az élesztőt kevés tejben, cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és kézzel megdagasztjuk. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük és a cukorral összekevert kakaóval lehintjük, majd feltekerjük, mint a beiglit. 1 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd még egy kicsit kelesztjük és sütjük. Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.