Feltöltve:

Kakaós csiga

150
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
élesztő3.5 dekagramm
Ráma6 dekagramm
tej3 dl
kisebb tojás1 darab
cukor4 evőkanál
1 csipetnyi

Töltelékhez

Ráma1 darab
cukrozott kakaópor8 evőkanál

Locsoláshoz

Ráma1 evőkanál
tej1.5 dl

Desszertek: Kakaós csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt a tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Jól összedolgozzuk és 1-1,5 órán át meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tészta, lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk (kb. 25x45). Megkenjük olvasztott Ramával, egyenletesen rászórjuk a kakaóport, majd feltekerjük, mint a beiglit. Ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezünk. 200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kis színt nem kapnak. Ekkor minden csigát egy evőkanál tejes-Ramás keverékkel meglocsolunk (ehhez a tejet és a Ramát előtte összemelegítjük), majd visszatoljuk a sütőbe és további 5-10 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem