Kakaós csiga
Desszertek: Kakaós csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt a tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Jól összedolgozzuk és 1-1,5 órán át meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tészta, lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk (kb. 25x45). Megkenjük olvasztott Ramával, egyenletesen rászórjuk a kakaóport, majd feltekerjük, mint a beiglit. Ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezünk. 200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kis színt nem kapnak. Ekkor minden csigát egy evőkanál tejes-Ramás keverékkel meglocsolunk (ehhez a tejet és a Ramát előtte összemelegítjük), majd visszatoljuk a sütőbe és további 5-10 percig sütjük.