Kakaós csiga
Hozzávalók
Tészta
finomliszt | 1.3 kilogramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 3 csomag | |
kristálycukor | 25 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
tojássárgája | 6 darab | |
Ráma | 20 dekagramm | |
élesztő | 5 dekagramm | |
tej | 7 dl | |
étolaj | 1 evőkanál |
Töltelék
porcukor | 1 darab | |
---|---|---|
kakaópor | 1 darab |
Desszertek: Kakaós csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Az 1 kg lisztet a vaníliás cukrokkal, a kristálycukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a tojássárgával összekeverjük. A tejet egy kávéskanál kristálycukorral meglangyosítjuk, az élesztőt beletördeljük, majd 8-10 percig állni hagyjuk, majd a tésztába dolgozzuk, végül hozzáadjuk a 20 dkg olvasztott Ramát is. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a megmaradt 30 dkg lisztet is a jól kidolgozott tésztához. 1 evőkanál étolajjal még átdolgozzuk. Lisztezett tálban a tésztát kb. 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
Kelesztés után lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk és porcukros kakaóporral megszórjuk. A tésztát 3-4 cm széles csíkokra felvágjuk és külön-külön feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük meg. A sütés felénél étolajjal megkenjük, majd tálalás előtt porcukorral meghintjük.