Feltöltve:

Kakaós csiga

access_alarm 95
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

finomliszt1.3 kilogramm
vaníliás cukor3 csomag
kristálycukor25 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi
tojássárgája6 darab
Ráma20 dekagramm
élesztő5 dekagramm
tej7 dl
étolaj1 evőkanál

Töltelék

porcukor1 darab
kakaópor1 darab

Desszertek: Kakaós csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az 1 kg lisztet a vaníliás cukrokkal, a kristálycukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a tojássárgával összekeverjük. A tejet egy kávéskanál kristálycukorral meglangyosítjuk, az élesztőt beletördeljük, majd 8-10 percig állni hagyjuk, majd a tésztába dolgozzuk, végül hozzáadjuk a 20 dkg olvasztott Ramát is. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a megmaradt 30 dkg lisztet is a jól kidolgozott tésztához. 1 evőkanál étolajjal még átdolgozzuk. Lisztezett tálban a tésztát kb. 1 óráig kelesztjük meleg helyen.

2. lépés

Kelesztés után lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk és porcukros kakaóporral megszórjuk. A tésztát 3-4 cm széles csíkokra felvágjuk és külön-külön feltekerjük őket.

3. lépés

Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük meg. A sütés felénél étolajjal megkenjük, majd tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem