Kakaós csiga
Kakaós csiga
  • timer95 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • finomliszt - 1.3 kilogramm
    • vaníliás cukor - 3 csomag
    • kristálycukor - 25 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • tojássárgája - 6 darab
    • Ráma - 20 dekagramm
    • élesztő - 5 dekagramm
    • tej - 7 dl
    • étolaj - 1 evőkanál

    Töltelék

    • porcukor - 1 darab
    • kakaópor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Az 1 kg lisztet a vaníliás cukrokkal, a kristálycukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a tojássárgával összekeverjük. A tejet egy kávéskanál kristálycukorral meglangyosítjuk, az élesztőt beletördeljük, majd 8-10 percig állni hagyjuk, majd a tésztába dolgozzuk, végül hozzáadjuk a 20 dkg olvasztott Ramát is. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a megmaradt 30 dkg lisztet is a jól kidolgozott tésztához. 1 evőkanál étolajjal még átdolgozzuk. Lisztezett tálban a tésztát kb. 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
    2. Kelesztés után lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk és porcukros kakaóporral megszórjuk. A tésztát 3-4 cm széles csíkokra felvágjuk és külön-külön feltekerjük őket.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük meg. A sütés felénél étolajjal megkenjük, majd tálalás előtt porcukorral meghintjük.