Feltöltve:

Kakaós csiga (hajtogatott leveles tésztás)

access_alarm 240
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

friss élesztő25 gramm
tej250 milliliter
cukor50 gramm
Rama Vajas Íz300 gramm
liszt500 gramm
1 teáskanál
tojássárgája2 darab

A töltelékhez

Rama Vajas Íz50 gramm
kakaópor80 gramm
cukor250 gramm

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 190 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Desszertek: Kakaós csiga (hajtogatott leveles tésztás) a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy evőkanál cukorral futtassuk fel. A Rama Vajas Ízből 50 g-ot olvasszunk fel, és tegyünk félre. A többit két ív sűtőpapír között nyújtsuk ki 0,5-1 cm vastag téglalappá, és így becsomagolva tegyük hűtőbe.

2. lépés

A lisztet, sót, maradék cukrot tegyük egy nagyobb tálba, és képezzünk egy kis mélyedést a közepébe. Szintén egy külön tálban, keverjük össze a maradék tejet és a tojások sárgáját, majd öntsük bele a szárazanyagokban formált mélyedésbe, a felfuttatott élesztővel együtt. A tésztát gyúrjuk és dagasszuk, egészen addig amíg elválik az edény falától. Csomagoljuk fóliába és tegyük ezt is a hűtőbe, hogy a Rama Vajas Ízzel egyformán hidegre hűljön.

3. lépés

A lehűlt tésztát lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk akkora téglalappá, hogy a vékonyra nyújtott Rama Vajas Íz lap beleférjen. A tészta széleit hajtogassuk rá a margarinra, úgy, hogy az sehol ne lógjon ki, majd óvatosan nyújtsuk ki téglalappá. Képzeletben osszuk fel téglalapunkat háromfelé a hosszabbik oldalánál, és az alsó harmadát a tésztának hajtsuk a középsőre, majd a felső harmadot erre rá, mint egy levelet (szimpla hajtás). Csomagoljuk fóliába, és tegyük fél órára hűtőbe.

4. lépés

Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és forgassuk el 90 fokban. Így nyújtsuk ki óvatosan újra téglalappá. A felső és alsó széleket hajtsuk a tészta közepéig, majd hajtsuk egymásra (dupla hajtás). Tegyük fél órára ismét hűtőbe.

5. lépés

A fél óra elteltével, ismét fordítsuk el a tésztát 90 fokkal, és nyújtsuk mégegyszer téglalappá, majd hajtogassuk szimplán. Becsomagolva tegyük ismét hűtőbe fél órára.

6. lépés

Nyújtsuk ki a tésztát egy 1 cm vastagságú téglalapra, és kenjük meg a félretett olvasztott Rama Vajas Ízzel, majd szórjuk meg a kakaóporral elkevert cukorral, úgy, hogy mindenhol elfedje. A szélén hagyjunk egy keskeny sávot tisztán, így ha feltekerjük, a széle hozzá fog tapadni.

7. lépés

A hosszabbik oldalánál tekerjük fel a tésztát, és vágjuk ujjnyi vastag tekercsekre. Ezeket sűtőpapírral bélelt tepsibe tegyük át, és szobahőmérsékleten kelesszük 30-60 percen át.

8. lépés

190ºC-os sütőben süssük pirosra kb. 15-20 perc alatt. Ízlés szerint, porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem