Kakaós csiga-kakaóhabbal töltve
Hozzávalók
finomliszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
cukor | 1 csipetnyi | |
élesztő | 1 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
kristálycukor | 16 dekagramm | |
cukrozatlan kakaópor | 1 evőkanál |
Desszertek: Kakaós csiga-kakaóhabbal töltve a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tejet a csipet cukorral meglangyosítjuk és az élesztőt felfuttatjuk benne. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát és az élesztős tejet. Jól összedolgozzuk, majd egy órán át kelesztjük. Amíg kel, a tojásfehérjéből kemény habbot verünk. A kakaót és a cukrot összekeverjük, majd óvatosan a habba keverjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk és megkenjük a kakaós habbal. Óvatosan feltekerjük és kb 2 cm-es csigákat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Előmelegített sütőben megsütjük.