Kakaós csiga-kakaóhabbal töltve
Kakaós csiga-kakaóhabbal töltve
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 30 dekagramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • cukor - 1 csipetnyi
  • élesztő - 1 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • kristálycukor - 16 dekagramm
  • cukrozatlan kakaópor - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tejet a csipet cukorral meglangyosítjuk és az élesztőt felfuttatjuk benne. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát és az élesztős tejet. Jól összedolgozzuk, majd egy órán át kelesztjük. Amíg kel, a tojásfehérjéből kemény habbot verünk. A kakaót és a cukrot összekeverjük, majd óvatosan a habba keverjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk és megkenjük a kakaós habbal. Óvatosan feltekerjük és kb 2 cm-es csigákat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Előmelegített sütőben megsütjük.