Kakaós csiga (kelt tésztás)
Hozzávalók
A tésztához
tej | 250 milliliter | |
---|---|---|
cukor | 60 gramm | |
friss élesztő | 25 gramm | |
Rama Vajas Íz | 100 gramm | |
liszt | 500 gramm | |
tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 1 darab |
A töltelékhez
Rama Vajas Íz | 50 gramm | |
---|---|---|
kakaópor | 3 evőkanál | |
cukor | 200 gramm |
Sütéshez
Sütési idő | 20 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt sütőlemez |
Desszertek: Kakaós csiga (kelt tésztás) a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1,5 dl langyos tejben, 1 evőkanál cukorral futtassuk fel az élesztőt. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel és tegyük félre hűlni.
A maradék cukrot, a maradék tejet, és a tészta többi hozzávalóját (az olvasztott Rama Vajas Íz kivételével) tegyük egy nagyobb tálba, és gyúrjuk össze a felfuttatott élesztővel, addig amíg a tészta el nem válik az edény falától. Legalább három részletben, apránként dolgozzuk bele az olvasztott Rama Vajas Ízt, majd fóliával letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk a tésztát duplájára kelni, kb. 1 órán keresztül.
Ha a tészta megkelt, nyújtsuk ki kb. 1-1,5 cm vastag téglalapra és kenjük meg olvasztott Rama Vajas Ízzel, hogy a cukros kakaópor rátapadjon. Miután megszórtuk a kakaóporral, hosszanti oldalánál indulva tekerjük fel a tésztát, vágjuk ujjnyi vastag szeletekre és fektessük a sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután hagyjuk a tésztát tovább kelni szobahőmársékleten, további fél órán át.
Amíg a tészta kel, melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra.
Fél óra elteltével tegyük a csigákat a sütőbe, és süssük kb 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ízlés szerint, porcukorral is tálalhatjuk.