Kakaós csiga (kelt tésztás)
Kakaós csiga (kelt tésztás)
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tej - 250 milliliter
    • cukor - 60 gramm
    • friss élesztő - 25 gramm
    • Rama Vajas Íz - 100 gramm
    • liszt - 500 gramm
    • tojás - 1 darab
    • tojássárgája - 1 darab

    A töltelékhez

    • Rama Vajas Íz - 50 gramm
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • cukor - 200 gramm

    Elkészítés:

    1. 1,5 dl langyos tejben, 1 evőkanál cukorral futtassuk fel az élesztőt. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel és tegyük félre hűlni.
    2. A maradék cukrot, a maradék tejet, és a tészta többi hozzávalóját (az olvasztott Rama Vajas Íz kivételével) tegyük egy nagyobb tálba, és gyúrjuk össze a felfuttatott élesztővel, addig amíg a tészta el nem válik az edény falától. Legalább három részletben, apránként dolgozzuk bele az olvasztott Rama Vajas Ízt, majd fóliával letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk a tésztát duplájára kelni, kb. 1 órán keresztül.
    3. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk ki kb. 1-1,5 cm vastag téglalapra és kenjük meg olvasztott Rama Vajas Ízzel, hogy a cukros kakaópor rátapadjon. Miután megszórtuk a kakaóporral, hosszanti oldalánál indulva tekerjük fel a tésztát, vágjuk ujjnyi vastag szeletekre és fektessük a sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután hagyjuk a tésztát tovább kelni szobahőmársékleten, további fél órán át.
    4. Amíg a tészta kel, melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra.
    5. Fél óra elteltével tegyük a csigákat a sütőbe, és süssük kb 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ízlés szerint, porcukorral is tálalhatjuk.

    Sütéshez