Kakaós csiga tortaformában
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
olvasztott Rama | 8 dekagramm | |
kristálycukor | 3 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
élesztő | 4 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 kevés | |
tej | 2.5 dl |
Töltelékhez
kakaópor | 2 evőkanál | |
---|---|---|
kristálycukor | 4 evőkanál |
Lekenéshez
olaj | 1 darab |
---|
Tészta öntözéséhez
forró tej | 1 dl | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
kristálycukor | 1 evőkanál |
Desszertek: Kakaós csiga tortaformában a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt kevés tejben, cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és kézzel megdagasztjuk. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük.
2
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük és a cukorral összekevert kakaóval behintjük. Feltekerjük, mint a beiglit. 1,5 cm-es darabokat vágunk és 28 cm-es tortaformába tesszük, szorosan egymás mellé.
3
Hideg sütőbe tesszük, amíg melegszik a sütő addig is kel.
4
Szép aranybarnára sütjük. Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.