Kakaós csiga tortaformában sütve
Kakaós csiga tortaformában sütve
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • Rama olvasztva - 8 dekagramm
    • kristálycukor - 3 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • élesztő - 4 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • só - 1 kevés
    • tej - 2.5 dl

    Töltelékhez

    • kakaópor - 2 evőkanál
    • kr.cukor - 4 evőkanál

    Lekenéshez

    • olaj - 1 darab

    Öntözéshez

    • forró tej - 1 dl
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • kristálycukor - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt kevés tejben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és kézzel megdagasztjuk. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük, a cukorral összekevert kakaóval lehintjük. Feltekerjük, mint a beiglit. 1,5 cm-es darabokat vágunk és 28 cm-es tortaformába tesszük szorosan egymás mellé. Hideg sütőbe tesszük, amíg melegszik a sütő addig is kel a tészta. Szép aranybarnára sütjük. Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.