Kakaós csiga tortaformában
Kakaós csiga tortaformában
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • olvasztott Rama - 8 dekagramm
    • kristálycukor - 3 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • élesztő - 4 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • só - 1 kevés
    • tej - 2.5 dl

    Töltelékhez

    • kakaópor - 2 evőkanál
    • kristálycukor - 4 evőkanál

    Lekenéshez

    • olaj - 1 darab

    Tészta öntözéséhez

    • forró tej - 1 dl
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • kristálycukor - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt kevés tejben, cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és kézzel megdagasztjuk. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük.
    2. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük és a cukorral összekevert kakaóval behintjük. Feltekerjük, mint a beiglit. 1,5 cm-es darabokat vágunk és 28 cm-es tortaformába tesszük, szorosan egymás mellé.
    3. Hideg sütőbe tesszük, amíg melegszik a sütő addig is kel.
    4. Szép aranybarnára sütjük. Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.