Kakaós diós szelet
Hozzávalók
Tészta
kristálycukor | 30 dekagramm |
---|---|
tojás | 5 darab |
kakaó | 2 evőkanál |
víz | 1 darab |
sütőpor | 1 darab |
liszt | 15 dekagramm |
Diós krém
darált dió | 10 dekagramm |
---|---|
tej | 1 dl |
vaníliás pudingpor | 1 evőkanál |
Ráma | 10 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
Csokis máz
porcukor | 7 dekagramm |
---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
kakaó | 2 dekagramm |
tej | 2 evőkanál |
rum | 1 kevés |
Desszertek: Kakaós diós szelet a sok
Elkészítés
Az 5 db tojássárgát 20 dkg kristálycukorral és 7 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd két evőkanál kakaót hozzáadunk. Külön tálban 15 dkg lisztet sütőporral összekeverünk. 5 tojásfehérjét 3 evőkanál vízzel félig felverünk habbá, hozzáadunk 10 dkg kristálycukrot és kemény habbá keverjük. Összedolgozzunk a tojássárgát, a fehérjét és a lisztet. Az így kapott masszát Ramával előre kikent tortaformába öntjük. 180 fokon 30 percig sütjük. Ha kihűlt, majd ráönthetjük a diókrémet és a csokimázat.
10 dkg darált diót 1 dl tejben megfőzünk egy kanál vaníliás pudingporral, majd hagyjuk kihűlni. 10 dkg Ramát és 15 dkg porcukrot habosra keverünk. Ezt az előzőleg kihűlt masszához adjuk. A kihűlt diókrémet a tésztára kenjük.
7 dkg porcukrot, 5 dkg Ramát, 2 dkg kakaót, 2 evőkanál tejet és egy pici rumot sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a diókrémre öntjük. Jó étvágyat.