Kakaós, édesítőszeres kalács
Desszertek: Kakaós, édesítőszeres kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
A 3 dl tejet 2 mk. cukorral meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk. A 25 szem szacharint fél dl langyos tejben feloldjuk a 60 dkg liszthez hozzáadjuk a feloldott szacharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl étolajat. Jól kidolgozzuk, majd 2 részre osztjuk.
Egyik felébe beledolgozzuk a 2 ek. tejben feloldott 5 szem szacharint és a kakaót. A tésztákat kinyújtjuk, alulra a fehéret, rá a barnát tesszük és feltekerjük, mint a beiglit.
Ramával kikent és liszttel meghintett őzgerincben, vagy 1 db 4 l-es lábasban sütjük.
Az őzgerincformában megkelesztettem és sütőben megsütöttem. Előre nem melegítjük be a sütőt. Sülés közben kétszer meglocsoljuk tejjel.