Feltöltve:

Kakaós, édesítőszeres kalács

access_alarm 70
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt60 dekagramm
+ 1/2 dl +2 evőkanál tej3 dl
cukor2 teáskanál
élesztő3 dekagramm
étolaj1 dl
szacharin30 darab
kakaópor3 evőkanál

Desszertek: Kakaós, édesítőszeres kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A 3 dl tejet 2 mk. cukorral meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk. A 25 szem szacharint fél dl langyos tejben feloldjuk a 60 dkg liszthez hozzáadjuk a feloldott szacharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl étolajat. Jól kidolgozzuk, majd 2 részre osztjuk.

2. lépés

Egyik felébe beledolgozzuk a 2 ek. tejben feloldott 5 szem szacharint és a kakaót. A tésztákat kinyújtjuk, alulra a fehéret, rá a barnát tesszük és feltekerjük, mint a beiglit.

3. lépés

Ramával kikent és liszttel meghintett őzgerincben, vagy 1 db 4 l-es lábasban sütjük.

4. lépés

Az őzgerincformában megkelesztettem és sütőben megsütöttem. Előre nem melegítjük be a sütőt. Sülés közben kétszer meglocsoljuk tejjel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem