Kakaós fonott kalács
Hozzávalók
A töltelékhez
porcukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag | |
keserű kakaópor | 6 evőkanál |
A tésztához
liszt | 70 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 5 dekagramm | |
só | 1 kevés | |
tojássárgája | 3 darab | |
élesztő | 5 dekagramm | |
tej | 0.5 liter | |
Ráma | 8 dekagramm |
Desszertek: Kakaós fonott kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a tejjel és egy pici cukorral felfuttatom, majd a tészta hozzávalóival jól összedolgozom. Gyúródeszkán 6 cipóra osztom és hagyom, hogy a duplájára keljen. A cipókat egyenként kinyújtom kb. fél centi vastagra és a cukrozott kakaóporral meghintem. Feltekerem és 40-50 centisre sodrom, majd hármasával összefonom. Kikent, kilisztezett normál méretű tepsibe teszem egymás mellé a két kalácsot. Felvert tojással megkenem és még 30 percet kelesztem. Újra megkenem a tojással és 180 fokon megsütöm kb. 40 perc alatt.