Feltöltve:

Kakaós kalács

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

Ráma25 dekagramm
vaníliás cukor3 csomag
cukor15 dekagramm
kakaó3 evőkanál

Tészta

tojássárgája3 darab
tej4 dl
1 csipetnyi
cukor6 dekagramm
olaj2 evőkanál
élesztő5 dekagramm
liszt60 dekagramm

Desszertek: Kakaós kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

Kevés tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagával összedolgozzuk. Deszkán összegyúrjuk (lisztet szórunk alá, hogy ne ragadjon) és 6 cipóra osztjuk, majd pihentetjük 30 percet.

2

A krémhez a Ramát felolvasztjuk, beletesszük a cukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot.

3

A cipókat vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel és felcsavarjuk, majd 3-3 tekercset összefonunk.

4

A tetejét megkenjük tojással, hogy szép piros és ropogós legyen. Szobahőmérsékleten pihentetjük 30 percet, majd Ramával kikent tepsibe tesszük és előmelegített sütőben sütjük. Akkor jó, ha a teteje már kopog.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem