Kakaós kalács
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Töltelék
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 3 csomag | |
cukor | 15 dekagramm | |
kakaó | 3 evőkanál |
Tészta
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
tej | 4 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
cukor | 6 dekagramm | |
olaj | 2 evőkanál | |
élesztő | 5 dekagramm | |
liszt | 60 dekagramm |
Desszertek: Kakaós kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
Kevés tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagával összedolgozzuk. Deszkán összegyúrjuk (lisztet szórunk alá, hogy ne ragadjon) és 6 cipóra osztjuk, majd pihentetjük 30 percet.
2
A krémhez a Ramát felolvasztjuk, beletesszük a cukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot.
3
A cipókat vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel és felcsavarjuk, majd 3-3 tekercset összefonunk.
4
A tetejét megkenjük tojással, hogy szép piros és ropogós legyen. Szobahőmérsékleten pihentetjük 30 percet, majd Ramával kikent tepsibe tesszük és előmelegített sütőben sütjük. Akkor jó, ha a teteje már kopog.