Feltöltve:

Kakaós kalács

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
kakaó4 evőkanál

Tészta

liszt1 kilogramm
tojássárgája5 darab
porcukor10 dekagramm
tej5 dl
étolaj4 evőkanál
élesztő5 dekagramm
kristálycukor1 evőkanál
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi

Lekenés

tojás1 darab
olvasztott Rama5 dekagramm

Desszertek: Kakaós kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk és fél órát kelesztjük.

2

Elkészítjük a tölteléket. A Ramát, a porcukrot és kakaót habosra kikeverjük.

3

Ha megkelt a tészta, hat részre osztjuk, és mindegyiket egymás után, tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, amelyeket kettesével összefonunk. A tepsit kikenjük Ramával és a 3 kalácsot beletesszük. Lekenjük felvert tojással és még fél órát kelesztjük.

4

Bekapcsoljuk a sütőt és 200°C-ra felmelegítjük. Ha megkelt a tészta, 30 percig sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott Ramával. Nem vesszük ki rögtön a tepsiből a kalácsokat, hogy a kifolyt csokoládé ráragadjon az aljára. Langyosan már lehet fogyasztani.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem