Kakaós kalács
Kakaós kalács
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • kakaó - 4 evőkanál

    Tészta

    • liszt - 1 kilogramm
    • tojássárgája - 5 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tej - 5 dl
    • étolaj - 4 evőkanál
    • élesztő - 5 dekagramm
    • kristálycukor - 1 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi

    Lekenés

    • tojás - 1 darab
    • olvasztott Rama - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk és fél órát kelesztjük.
    2. Elkészítjük a tölteléket. A Ramát, a porcukrot és kakaót habosra kikeverjük.
    3. Ha megkelt a tészta, hat részre osztjuk, és mindegyiket egymás után, tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, amelyeket kettesével összefonunk. A tepsit kikenjük Ramával és a 3 kalácsot beletesszük. Lekenjük felvert tojással és még fél órát kelesztjük.
    4. Bekapcsoljuk a sütőt és 200°C-ra felmelegítjük. Ha megkelt a tészta, 30 percig sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott Ramával. Nem vesszük ki rögtön a tepsiből a kalácsokat, hogy a kifolyt csokoládé ráragadjon az aljára. Langyosan már lehet fogyasztani.