Feltöltve:

Kakaós kalács teljes kiőrlésű lisztből

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

teljes kiőrlésű búzaliszt30 dekagramm
Ráma5 dekagramm
nádcukor2 evőkanál
élesztő2 dekagramm
tej1 dl
1 csipetnyi
vaníliás cukor, vagy 1 vaníliaaroma1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
nádcukor az élesztő felfuttatásához1 evőkanál
tojás2 darab

Kakaós töltelékhez

Ráma12 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
nádcukor5 evőkanál

Desszertek: Kakaós kalács teljes kiőrlésű lisztből a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, közben a lisztet összemorzsoljuk a Ramával, majd beletesszük a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citrom héját és az élesztőt a tejet.

2

Jól összedolgozzuk, dagasztjuk egy kicsit. Ha kicsit lágy lenne, akkor tönkölylisztet teszünk még hozzá. Amikor már jól összedolgoztuk, letakarjuk konyharuhával és sütőben 50 fokon fél óráig, ha kell 1 óráig kelesztjük.

3

Amíg kel, addig megcsináljuk a tölteléket. A Ramát felolvasztjuk, hozzátesszük a kakaót és a cukrot, majd robotgéppel jól felverjük és félretesszük.

4

Amikor megkelt a tészta, kicsit átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Mindegyik részt kinyújtjuk téglalap nagyságúra és megkenjük a félretett csokis töltelékkel. Mindegyiket feltekerjük, majd összefonjuk őket.

5

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percet pihentetjük. Mielőtt sütőbe tennénk, egy tojást felverünk és bekenjük a tetejét vele.

6

Előmelegített sütőbe tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem