Kakaós kalács teljes kiőrlésű lisztből
Hozzávalók
Tésztához
teljes kiőrlésű búzaliszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm | |
nádcukor | 2 evőkanál | |
élesztő | 2 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
vaníliás cukor, vagy 1 vaníliaaroma | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
nádcukor az élesztő felfuttatásához | 1 evőkanál | |
tojás | 2 darab |
Kakaós töltelékhez
Ráma | 12 dekagramm | |
---|---|---|
kakaópor | 2 evőkanál | |
nádcukor | 5 evőkanál |
Desszertek: Kakaós kalács teljes kiőrlésű lisztből a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, közben a lisztet összemorzsoljuk a Ramával, majd beletesszük a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citrom héját és az élesztőt a tejet.
Jól összedolgozzuk, dagasztjuk egy kicsit. Ha kicsit lágy lenne, akkor tönkölylisztet teszünk még hozzá. Amikor már jól összedolgoztuk, letakarjuk konyharuhával és sütőben 50 fokon fél óráig, ha kell 1 óráig kelesztjük.
Amíg kel, addig megcsináljuk a tölteléket. A Ramát felolvasztjuk, hozzátesszük a kakaót és a cukrot, majd robotgéppel jól felverjük és félretesszük.
Amikor megkelt a tészta, kicsit átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Mindegyik részt kinyújtjuk téglalap nagyságúra és megkenjük a félretett csokis töltelékkel. Mindegyiket feltekerjük, majd összefonjuk őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percet pihentetjük. Mielőtt sütőbe tennénk, egy tojást felverünk és bekenjük a tetejét vele.
Előmelegített sütőbe tesszük.