Kakaós kifli
Hozzávalók
A töltelékhez
Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
kakaópor | 2 evőkanál |
cukor | 1 kevés |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A tésztához
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
élesztő | 3 dekagramm |
tej (kb) | 3 dl |
étolaj | 1.5 dl |
só | 1 teáskanál |
cukor | 1 kávéskanál |
Desszertek: Kakaós kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival jól kidolgozzuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd 6 cipót formálunk belőle. Egy cipót kerekre kisodrunk, erre kenjük a tölteléket. Töltelék: a puha Ramát a cukrokkal és a kakaóval krémesre keverjük. Erre teszünk egy másik, kerekre sodort lapot, egy picit a sodrófával átsodorjuk, majd 12 cikkre vágjuk és kifliket sodrunk belőle. A többi cipót ugyanígy készítjük el. Sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.