Kakaós-mézes szelet
Desszertek: Kakaós-mézes szelet a sok
Elkészítés
Tészta: gőz fölött jól átmelegítjük a tojást, cukrot,Ramát, mézet, tejet, majd hozzákeverjük a lisztet, és sütőport. Tésztát gyúrunk, négy egyforma cipót készítünk belőle, kinyújtjuk kb. 2 mm vastag lappá, és egy Ramával kikent, lisztezett,vagy sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük egyenként a lapokat. Krém: porcukrot a Ramával, kakaóval kikeverjük, a búzadarát a tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kikevert Ramához. Kell még savanykás lekvár (a legjobb a piros ribizli). Összeállítás: az elkészült, és kihűlt lapokból egyet megkenünk a krém felével, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük lekvárral, újabb lap, krém másik fele, még egy lap, és annak a tetejét megszórjuk porcukorral. Egy napig hűtőben pihentetjük, amíg a tésztája megpuhul. Teteje: csokit olajjal felolvasztunk, és a tetejére simítjuk.