Kakaós piskóta alaprecept
Kakaós piskóta alaprecept
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 6 darab
  • cukor - 120 gramm
  • liszt - 110 gramm
  • kakaópor - 10 gramm

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A kapcsos tortaformát aljára helyezzünk szilikonos sütőpapírt.
  2. A tojásokat válasszuk szét.
  3. A fehérjét kézi vagy gépi habverő segítségével kezdjük felverni.
  4. Ha már habos és kezd kifehéredni, apránként szórjuk hozzá a cukrot, így verjük kemény habbá.
  5. A habba óvatosan forgassuk bele először a tojások sárgáját.
  6. Majd szitáljuk bele a kakaóporral elkevert lisztet 2 részletben.
  7. Óvatosan keverjük simára.
  8. A masszát öntsük az előlészített tortaformába.
  9. Egy habkártya segítségével húzzuk ki a masszát a tortaforma széléig.
  10. Előmelegített sütőben süssük kb 25 percen keresztül. Közben ne nyissuk rá a sütőt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Borítsuk rácsra, és hagyjuk a formában kihűlni. Majd vágjuk körbe egy éles késsel.

Sütéshez