Kakaós piskótatekercs
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
cukor | 13 dekagramm | |
tej | 2 dl | |
liszt | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 10 dekagramm | |
kakaópor | 3 dekagramm |
Desszertek: Kakaós piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
A krémhez felfőzzük a tejet a liszttel és félre tesszük,hogy kihűljön.
A 6 tojássárgáját a 13 dkg porcukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk kanalanként a keményre vert fehérjét,a lisztet amiben előzőleg elkevertük a kakaót és a sütőport.Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt krémmel kikeverjük.
A megsült tésztát azonnal,még melegen kiborítjuk egy lisztel megszórt konyharuhára,a sütőpapírt lehúzzuk róla és határozott mozdulatokkal feltekerjük.Ha kihűlt,kitekerjük és megkenjük a töltelékkel,ezután ismét (nem túl szorosan) feltekerjük.Kicsit hagyjuk állni,majd szeleteljük fel.