Kakaós puffancs
Hozzávalók
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
langyos tej | 4 dl | |
friss élesztő | 4 dekagramm | |
cukor | 4 evőkanál | |
Ráma | 8 dekagramm | |
só | 1 teáskanál | |
keserű kakaópor | 3 evőkanál |
Desszertek: Kakaós puffancs a sok Puffancs recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval, közepesen lágy tésztát dagasztunk. Én géppel szoktam. Amikor szép hólyagos a tészta, akkor elfelezem és a feléhez hozzádagasztom a kevés tejjel elkevert kakaóport. Mindkét tésztát konyharuhával letakarom és meleg helyen, 1 órát kelesztem. Ezután a fehér tésztát téglalappá nyújtom és felvágom kb.14 db. 10x10 cm-s kockákra. A kakaós tésztából csinálok kb.14 db. gombócot, majd mindegyik kockára teszek egy kakaós golyót. A négy csücsköt összefogva, gombócokat készítek a tésztákból. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a puffancsokat, tetejüket cukros tojássárgával lekenem. Előmelegített sütőben, kb. 180-200 C-on 20-25 perc alatt pirosra sütöm. Sütés után, rácsra teszem a puffancsokat, hűlni hagyom, majd porcukorral meghintve tálalom egy pohár kakaóval.