Kakaós-rumos szelet
Kakaós-rumos szelet
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • darált háztartási keksz - 50 dekagramm
  • kakaópor - 4 evőkanál
  • Ráma - 25 dekagramm
  • cukor - 20 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • rumaroma - 1 darab
  • csoki a tetejére (10 dkg) - 1 tábla

Elkészítés:

  1. A kekszet beleöntjük egy tálba és összekeverjük a kakaóporral. Egy lábasba beletesszük a Ramát, a cukrot és a tejet. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a Rama és a cukor el nem olvad. Ha készen van, ráöntjük a kakaós kekszre, beleöntjük a rumaromát, majd jól összekeverjük az egészet. Ezt követően beletesszük egy közepes méretű jénai tálba, szépen belesimítjuk. A csokit felolvasztjuk 1 evk. olajjal és szépen rákenjük a massza tetejére.