Feltöltve:

Kakaós szelet mascarponéval

20
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt4 dekagramm
étkezési keményítő3 dekagramm
cukor4 evőkanál
kakaó1.5 evőkanál

A krémhez

mascarpone sajt25 dekagramm
fehér zselatin2 lap
sovány túró15 dekagramm
mandulalikőr1 evőkanál
tojásfehérje3 darab
tojássárgája1 darab
cukor2 evőkanál

A tetejére

kakaó1 darab

A tepsi kibéleléséhez

sütőpapír1 darab

Desszertek: Kakaós szelet mascarponéval a sok

Elkészítés

1

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 24x24 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral. A tojásfehérjéket habbá verjük, a tojássárgát 2 evőkanál cukorral habosra keverjük.

2

A lisztet, az étkezési keményítőt és a 1 1/2 evőkanál kakaót összekeverjük és a krémbe szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásfehérjehabot.

3

A tésztát a sütőpapírra kenjük. Sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük. Konyharuhára borítjuk és lehúzzuk róla a papírt, majd a tésztát 8 négyzetre vágjuk.

4

A mascarponét elkeverjük a maradék cukorral. A túrót szitán áttörjük és azt is hozzákeverjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, lecsepegtetjük, mandulalikőrben feloldjuk és a mascarponéhoz adjuk.

5

A krém háromnegyedét rákenjük a négyzetek felére, majd a többi négyzettel beborítjuk. Erre kenjük rá a maradék krémet.

6

30 percre hideg helyre tesszük, végül kakaóval megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem