Kakaós szelet vörösborral
Kakaós szelet vörösborral
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • Ráma - 15 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • bor - 1 evőkanál

    Töltelék

    • tojás - 3 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • bor - 1 dl
    • dió - 12 dekagramm
    • kakaó - 5 evőkanál
    • Ráma - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A Ramából, a lisztből, a 2 tojássárgából és a borból tésztát gyúrunk. Ha nem áll össze, tegyünk még bele bort. Mindegy, hogy fehér, vagy vörös.
    2. A tésztát kétfelé választjuk és két vékony lapot nyújtunk belőle. Az egyiket Ramával kikent tepsibe fektetjük.
    3. Elkészítjük a tölteléket: a 3 tojássárgát, a 20 dkg cukrot és az 1 dl bort felfőzzük.
    4. Amíg forró a masszánk, belekeverjük először a 12 dkg diót, majd a 10 dkg Ramát.
    5. Ha már nem forró, kihűlt a kakaós, boros massza, beleforgatjuk a három tojás keményre felvert habját.
    6. A kész tölteléket óvatosan eloszlatjuk a tepsiben elhelyezett tésztalapon, majd beborítjuk a másik vékonyra nyújtott lappal. Megszurkáljuk és megsütjük 180 fokon.
    7. Ha megsült, számítsunk rá, hogy repedni fog, porcukrot szórunk a tetejére és így tálaljuk.