Feltöltve:

Kakaós, tejszínhabos szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tejszínes krém

folyékony méz1 evőkanál
vaniliaaroma0.5 kávéskanál
zselatin, vagy 1 csomag zseléfix1 evőkanál
növényi tejszín5 dl

Bevonat

porcukor1 evőkanál
víz1 evőkanál
olaj3 evőkanál
Ráma10 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

Csokoládés krém

olaj2 evőkanál
víz1 evőkanál
Ráma10 dekagramm
csokoládé15 dekagramm

Tészta

cukor6 kupica
1 csipetnyi
őrölt fahéj1 kávéskanál
sütőpor1 csomag
meleg víz6 evőkanál
tojás6 darab
liszt6 evőkanál
keserű kakaópor2 csapott evőkanál

Desszertek: Kakaós, tejszínhabos szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kell kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön-külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

2

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, majd apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet is. A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

3

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról.

4

Öntsük rá a masszát, de ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.

5

A krém hozzávalóit felezzük el és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe és 5-10 percig hagyjuk állni, amíg megduzzad. Lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

6

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Lassan csorgassuk bele a mézet és verjünk kemény habot belőle.

7

Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen simítsuk rá és tegyük hűtőbe. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen) és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a Ramát és az olajat, majd jó alaposan keverjük el, amíg egyneművé nem válik.

8

Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre és ismét tegyük a hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermedt, keverjük ki a tejszín másik felét és azt is kenjük rá.

9

Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vontunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem