Kakaótorta túrókrémmel
Hozzávalók
Túrókrémhez
vaníliás cukor | 1 csomag |
---|---|
citrom reszelt héja | 1 darab |
túró | 40 dekagramm |
habtejszín | 2.5 dl |
porcukor | 12 dekagramm |
Díszítés
csokiforgács | 1 darab |
---|
Kakaókrémhez
habfixáló | 1 csomag |
---|---|
habtejszín | 4 dl |
vaníliás cukor | 1 csomag |
kakaópor | 2 evőkanál |
porcukor | 10 dekagramm |
Tésztához
tojás | 6 darab |
---|---|
kakaópor | 4 evőkanál |
só | 1 kevés |
sütőpor | 1 csomag |
liszt | 12 evőkanál |
langyos víz | 12 evőkanál |
olaj | 1 dl |
cukor | 6 kupica |
Desszertek: Kakaótorta túrókrémmel a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet, a liszttel elkevert sütőport, valamint a kakaóport. Jól összekeverjük. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük és hozzákeverjük a csokis krémhez. Egy kapcsos tortaformába öntjük. Sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A túrókrémhez a túrót áttörjük a porcukorral, elkeverjük, belereszeljük a citrom héját és a kemény habbá vert tejszínt. A kakaókrémhez a tejszínt a vaníliás cukorral, a porcukorral, a kakaóporral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A tésztát vízszintesen négy részre vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a kapcsos formába és megkenjük a túrókrém felével, majd ráhelyezzük a következő lapot. Megkenjük a kakaós krémmel, majd a következő tésztalap és a túrókrém másik felét rákenjük, végül megint a piskótalap. A torta tetejét megkenjük a csokikrémmel és a torta oldalát is bekenjük a krémmel. Tálalás előtt díszítsük csokiforgáccsal.