Kalocsai torta
Kalocsai torta
  • timer120 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojás - 8 darab
    • cukor - 8 evőkanál
    • liszt - 8 evőkanál
    • sütőpor - 2 kávéskanál

    Gesztenyekrém

    • gesztenyemassza - 50 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm

    Fehér és piros fondant

    • fehér fondant - 0.5 kilogramm
    • fondant (piros) - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojások fehérjéjét felverem habbá, belekeverem a cukrot és a tojások sárgáját, majd óvatosan fakanállal a sütőporral elkevert lisztet is hozzákeverem. Egy 23 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm.
    2. A gesztenyekrém hozzávalót géppel alaposan kihabosítom.
    3. A piskótát ha kihűlt, 3 lapra vágom és a krémmel egyenletesen megkenem úgy, hogy a torta tetejére és a szélére is jusson. Berakom a hűtőbe, amíg a kalocsai mintát megfestem.
    4. Kinyújtom a fehér fondant és a tortaforma méretének megfelelő kőrt kivágok. A kalocsai mintát szabad kézzel megrajzolom és a megfelelő színekkel (világoskék, rózsaszín, piros, és zöld) kiszínezem. A maradékot átgyúrom és kinyújtás után a tortát bevonom vele.
    5. Egy kevés piros fondant masszát nagyon vékonyra kisodrok és a körre szegélyként rárakom. Amikor kész, a torta tetejére nagyon óvatosan ráhelyezem a festet lapot. Díszítésnek selyem szalagot is lehet rárakni.