Kámáté
Kámáté
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kifőzött tészta - 30 dekagramm
  • darált dió - 10 dekagramm
  • mazsola - 10 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • baracklekvár - 2 evőkanál
  • Ráma - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a kifőtt tésztára öntjük. Erre szórjuk a diót, a mazsolát, majd meglocsoljuk 5 dkg olvasztott Ramával.
  2. Összekeverjük, Ramával kikent jénaiba, vagy tepsibe tesszük és kb 10 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét a lekvárral kemény habbá verjük.
  3. Kivesszük a sütőből a tésztát, a habot rákenjük, majd 5 percre visszatesszük a sütőbe.
  4. Ha a hab megpirult, kivesszük és a kakaóporból valamint a cukorból készült mázzal leöntjük.