Kamion torta
Hozzávalók
cukor | 16 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 16 evőkanál | |
tojás | 16 evőkanál | |
olaj | 2 evőkanál | |
sütőpor | 2 darab |
krem
Ráma | 2 darab | |
---|---|---|
porcukor | 50 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
tej | 7 dl | |
kék színű ételfesték | 1 üvegcse | |
kerek csokis keksz | 1 csokor |
Desszertek: Kamion torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A szokásos módon piskótát sütünk, 2 négyszögletes tepsiben. Az egyiket hosszában kettévágjuk, majd keresztbe is, ez lesz a nyerges része. A másik piskótát négyfelé vágjuk a tepsiben, ez lesz a kamion eleje. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A cukrot a Ramával habosra keverjük, majd a két krémet összekeverjük. 2/3 része marad így, 1/3 részét színezékkel befestjük. A tésztákat a krémmel megtöltjük, majd egy nagy tálcán összeállítjuk a kamiont. A tálca elejére a négy részből összeállított rész kerül, mögé a hosszabb. Kívülről is krémmel megkenjük. Elöl a kékkel, hátul a fehérrel. További díszítés tetszés szerint.