Feltöltve:

Kanonok lepény

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor13 dekagramm
kakaó2 csapott evőkanál
liszt50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás2 darab
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor2 csomag

Tetejére

kristálycukor1 darab

Összeragasztáshoz

baracklekvár1 darab

Desszertek: Kanonok lepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1

Egy tálban a kakaó kivételével a tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Mikor kész, két egyenlő részre osztjuk és az egyikhez hozzáadjuk a kakaót, azt megint jól kigyúrjuk. A tésztákat külön-külön 0,5 cm-re nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kör alakú kis korongokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Mindegyik vaníliás korong tetejét csipetnyi kristálycukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben 160 °C-on 10-12 percig sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűltek, sárgabaracklekvárral egy vaníliás korongot egy csokis koronggal összeragasztunk, s így tovább ameddig van még belőle. Frissen keksz állaga van, de másnapra szépen megpuhul.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem