Kanonok lepény
Hozzávalók
cukor | 13 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 2 csapott evőkanál | |
liszt | 50 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Tetejére
kristálycukor | 1 darab |
---|
Összeragasztáshoz
baracklekvár | 1 darab |
---|
Desszertek: Kanonok lepény a sok Lepény recept közül.
Elkészítés
1
Egy tálban a kakaó kivételével a tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Mikor kész, két egyenlő részre osztjuk és az egyikhez hozzáadjuk a kakaót, azt megint jól kigyúrjuk. A tésztákat külön-külön 0,5 cm-re nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kör alakú kis korongokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Mindegyik vaníliás korong tetejét csipetnyi kristálycukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben 160 °C-on 10-12 percig sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűltek, sárgabaracklekvárral egy vaníliás korongot egy csokis koronggal összeragasztunk, s így tovább ameddig van még belőle. Frissen keksz állaga van, de másnapra szépen megpuhul.