Kanonok lepény
Kanonok lepény
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 13 dekagramm
  • kakaó - 2 csapott evőkanál
  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • sütőpor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 2 csomag

Tetejére

  • kristálycukor - 1 darab

Összeragasztáshoz

  • baracklekvár - 1 darab

Elkészítés:

  1. Egy tálban a kakaó kivételével a tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Mikor kész, két egyenlő részre osztjuk és az egyikhez hozzáadjuk a kakaót, azt megint jól kigyúrjuk. A tésztákat külön-külön 0,5 cm-re nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kör alakú kis korongokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Mindegyik vaníliás korong tetejét csipetnyi kristálycukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben 160 °C-on 10-12 percig sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűltek, sárgabaracklekvárral egy vaníliás korongot egy csokis koronggal összeragasztunk, s így tovább ameddig van még belőle. Frissen keksz állaga van, de másnapra szépen megpuhul.