Kapros Túrós lepény
60
Nehéz
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tojás | 1 darab | |
---|---|---|
Rama Classic | 7 dekagramm | |
mazsola | 1 dekagramm | |
kapor | 1 csomag | |
félzsíros túró | 20 dekagramm | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
citrom héja | 1 darab |
Egyéb
Desszertek: Kapros Túrós lepény a sok Lepény recept közül.
Elkészítés
1
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal. Beletesszük a cukrot, a tejfölt, a tojást. Alaposan kidolgozzuk és kettéosztjuk.
2
Lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk. Az egyik felét egy tepsibe simítjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával és rákenjük a cukorral, tojással, citromhéjjal, mazsolával, kaporral ízesített, áttört túrót, majd ráterítjük a tészta másik felét.
3
A tetejét megszurkáljuk és tojással kenjük meg. Előmelegített sütőben kb. 160-170 °C-on 35 percig sütjük.