Feltöltve:

Kapucíner szelet

access_alarm 90
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A bevonáshoz

tortabevonó csokoládé15 dekagramm

A krémhez

keserű kakaópor2 evőkanál
porcukor25 dekagramm
tej3 dl
tejszín ízű pudingpor1 csomag
Ráma25 dekagramm

A tepsi kikenéséhez

finomliszt1.5 evőkanál
Ráma2 dekagramm

A tésztához

finomliszt4 evőkanál
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
kristálycukor6 evőkanál
tojás6 darab
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Kapucíner szelet a sok Kapuciner recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojássárgát a cukorral és az olvasztott Ramával jól felhabosítjuk, a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk, végül óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

2. lépés

Ramával kikent, belisztezett kb. 25x30 centis tepsibe simítjuk és közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.20 percig sütjük.

3. lépés

A krémhez a tejszínes pudingport a tejben - cukor nélkül - sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha Ramát a cukorral kikeverjük, majd a hideg krémmel összekeverjük.

4. lépés

A felét a piskótára kenjük. A másik felét a kakaóval sötétre színezzük, a világos krém tetejére kenjük.

5. lépés

Egy kicsit dermedni hagyjuk, végül az egészet olvasztott csokoládéval, tortabevonóval, vagy csokimázzal bevonjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem