Kapucíner szelet
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
olaj | 1 dl | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakaó | 2 evőkanál |
krem
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
karamell ízű pudingpor | 2 csomag | |
instant kávé | 1 teáskanál | |
tej | 1 liter | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
cukor a pudingokhoz | 4 evőkanál | |
tortabevonó a tetejére | 15 dekagramm |
Desszertek: Kapucíner szelet a sok Kapuciner recept közül.
Elkészítés
Hat tojássárgát 6 evőkanál porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, valamint a 6 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsiben, 180 C-on 20 perc alatt megsütjük. Krém: 5-5 dl tejben 2-2 kanál cukorral felfőzzük a pudingokat, a karamellesbe belekeverjük a kávét is. A Ramát kikeverjük a porcukorral, majd a kétféle pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára kenjük először a fehér, majd a barna krémet és hűtőbe tesszük. A csokit gőz fölött felolvasztjuk. Keverjünk hozzá egy kis étolajat és rásimítjuk a krém tetejére, majd 2 órára hűtőbe tesszük.