Kapucíner szelet
Kapucíner szelet
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • liszt - 6 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • olaj - 1 dl
    • sütőpor - 1 csomag
    • kakaó - 2 evőkanál

    krem

    • tejszín ízű pudingpor - 2 csomag
    • karamell ízű pudingpor - 2 csomag
    • instant kávé - 1 teáskanál
    • tej - 1 liter
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • cukor a pudingokhoz - 4 evőkanál
    • tortabevonó a tetejére - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Hat tojássárgát 6 evőkanál porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, valamint a 6 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsiben, 180 C-on 20 perc alatt megsütjük. Krém: 5-5 dl tejben 2-2 kanál cukorral felfőzzük a pudingokat, a karamellesbe belekeverjük a kávét is. A Ramát kikeverjük a porcukorral, majd a kétféle pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára kenjük először a fehér, majd a barna krémet és hűtőbe tesszük. A csokit gőz fölött felolvasztjuk. Keverjünk hozzá egy kis étolajat és rásimítjuk a krém tetejére, majd 2 órára hűtőbe tesszük.