Kapucíner szelet
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 6 evőkanál | |
étolajat | 1 dl | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
kakaópor | 2 evőkanál |
krem
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
tej | 6 dl | |
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag | |
kakaópor | 1 evőkanál | |
cappuccinópor | 1 evőkanál |
Tetejére
csokimáz | 1 darab |
---|
Desszertek: Kapucíner szelet a sok Kapuciner recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk lassan az olajat, hozzáadagoljuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, végül a fehérje keményre vert habját. Előmelegített, közepes lángon sütjük tepsiben, amelynek aljába sütőpapírt teszünk, kikenve a tepsit is és a papír felületét is. A krémhez a Ramát a porcukorral habosra keverjük. A tejben felfőzzük a pudingport, ha kihűlt, a Ramával jól összekeverjük és elfelezzük. Az egyik fehér marad, a másik felébe a cappuccinoport keverünk. A tésztára először a fehér, majd a barnás krémet kenjük, a krém tetejére csokimáz kerül.