Kapucíner szelet
Kapucíner szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 6 darab
    • porcukor - 6 evőkanál
    • étolajat - 1 dl
    • liszt - 6 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • kakaópor - 2 evőkanál

    krem

    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • tej - 6 dl
    • tejszín ízű pudingpor - 2 csomag
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • cappuccinópor - 1 evőkanál

    Tetejére

    • csokimáz - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk lassan az olajat, hozzáadagoljuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, végül a fehérje keményre vert habját. Előmelegített, közepes lángon sütjük tepsiben, amelynek aljába sütőpapírt teszünk, kikenve a tepsit is és a papír felületét is. A krémhez a Ramát a porcukorral habosra keverjük. A tejben felfőzzük a pudingport, ha kihűlt, a Ramával jól összekeverjük és elfelezzük. Az egyik fehér marad, a másik felébe a cappuccinoport keverünk. A tésztára először a fehér, majd a barnás krémet kenjük, a krém tetejére csokimáz kerül.