Feltöltve:

Kapucíner torta

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás6 darab
porcukor6 evőkanál
étolaj1 dl
liszt6 evőkanál
kakaópor2 evőkanál
sütőpor1 csomag

krem

tej5 dl
tejszín ízű pudingpor2 csomag
Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
erős feketekávé1 evőkanál

Desszertek: Kapucíner torta a sok Kapuciner recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, lassan csorgatjuk hozzá az olajat, majd belekeverjük a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, végül beleforgatjuk a tojások fehérjéjének keményre vert habját. Kikent aljú, papírral bélelt tortaformában, előmelegített, 190 C-os sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácson hűtjük ki. A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukor felével felfőzzük, majd kihűtjük. A Ramát a maradék cukorral jól kikeverjük, és elegyítjük a pudingos krémmel. A krémet elfelezzük, az egyikbe a kakaópor kerül ízesítésre, a másikba a kávé. A tortát a formában töltjük meg. A tésztára kenjük a barna krémet, rá pedig a kávés krémet simítjuk. Hideg helyre tesszük, és amikor megdermedt, levesszük a tortakarikát, és tálcára csúsztatjuk a tortát. Be is vonhatjuk a tetejét csokoládémázzal, akkor használjunk étcsokoládés tortabevonót.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem