Karácsonyfa mini nyalókák
Karácsonyfa mini nyalókák
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • holland kakaópor - 2.5 dekagramm
  • Liszt - 12.5 dekagramm
  • kristálycukor vagy barna cukor - 15 dekagramm
  • Sütőpor - 0.5 csapott evőkanál
  • Só - 1 csipetnyi
  • aprított étcsokoládé - 3 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • Tojás - 1 darab
  • mogyoró - 15 dekagramm

Cukormáz

  • Dr. Oetker kész cukormáz, fehér vagy marcipán ízű vagy 10 dkg porcukor mokkáskanál víz, vagy narancslé - 1 csomag
  • színes cukorgyöngyök - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Főzzük össze a tejet, a Rama Vajas Ízt, és a kakaóport egy lábosban, amíg a Rama Vajas Íz felolvad.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a sóval, a cukorral, a csokoládéval és a mogyoróval. Adjuk hozzá a felolvasztott kakaós masszát, majd végül keverjük bele a tejfölt, és a tojást. Öntsük a masszát 2 kisebb (kb. 18 centiméteres) kikent, kilisztezett kapcsos tortaformába, majd 180 °C-os sütőben süssük kb. 15 percig, amíg a tészta felemelkedik. Ezután mérsékeljük a hőfokot 160 °C-ra, és süssük készre kb. 25-30 perc alatt, majd ellenőrizzük tűpróbával.
  3. Sütés után hagyjuk kihűlni, csorgassuk rá a cukormázat, vágjuk fel 8 egyenlő részre, majd díszítsük cukorgyöngyökkel. Szúrjunk a végébe fapálcikát, vagy vastag szívószálat.
  4. Cukormáz: a porcukrot keverjük el annyi folyadékkal, hogy selymesen folyékony legyen.