Dr. Oetker kész cukormáz, fehér vagy marcipán ízű vagy 10 dkg porcukor mokkáskanál víz, vagy narancslé
- 1 csomag
színes cukorgyöngyök
- 1 kevés
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Főzzük össze a tejet, a Rama Vajas Ízt, és a kakaóport egy lábosban, amíg a Rama Vajas Íz felolvad.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a sóval, a cukorral, a csokoládéval és a mogyoróval. Adjuk hozzá a felolvasztott kakaós masszát, majd végül keverjük bele a tejfölt, és a tojást.
Öntsük a masszát 2 kisebb (kb. 18 centiméteres) kikent, kilisztezett kapcsos tortaformába, majd 180 °C-os sütőben süssük kb. 15 percig, amíg a tészta felemelkedik. Ezután mérsékeljük a hőfokot 160 °C-ra, és süssük készre kb. 25-30 perc alatt, majd ellenőrizzük tűpróbával.
Sütés után hagyjuk kihűlni, csorgassuk rá a cukormázat, vágjuk fel 8 egyenlő részre, majd díszítsük cukorgyöngyökkel.
Szúrjunk a végébe fapálcikát, vagy vastag szívószálat.
Cukormáz: a porcukrot keverjük el annyi folyadékkal, hogy selymesen folyékony legyen.