Karácsonyfa
Karácsonyfa
  • timer90 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • nutella vagy mogyorókrém - 1 darab
    • tej - 2 evőkanál

    A tésztához

    • liszt - 250 gramm
    • tojás - 2 darab
    • cukor - 60 gramm
    • tej - 180 gramm
    • Rama Vajas Íz - 30 gramm
    • instant élesztő - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. Keverjük össze a lisztet az élesztővel és a cukrorral. Vájjunk egy lyukat a tészta közepébe, adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, majd lassan a tejet és az olvasztott Vajas ízt. Dolgozzuk össze annyira, hogy lágy állagú tésztát kapjunk. Kelesztő tálban, langyos helyen kelesszük, amíg a térfogata a duplájára nem nő.
    2. Osszuk a tésztát 4 egyenlő részre. Hajtogassuk háromszögekre, a háromszögeket nutellával kenjük meg, és egymást fedve hajtogassuk a tepsibe az ábrán látható módon. Ha behajtogattuk a nutellával kent háromszögeket, még körülbelül 30 percig hagyjuk kelni, majd a tetejét kenjük be langyos tejjel, és süssük 180 fokon, körülbelül 25-30 percig.