Feltöltve:

Karácsonyi beigli (egyszerű, gyors, finom)

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt40 dekagramm
Rama margarin15 dekagramm
1 csipetnyi
cukor1 teáskanál
tejföl1 dl
élesztő (kevés tejben feloldva)1 dekagramm

A töltelékhez

cukor15 dekagramm
tej3 evőkanál
darált mák, és dió20 dekagramm
mazsola ízlés szereint5 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
baracklekvár1 evőkanál
őrölt fahéj1 csipetnyi

A kenéshez

tojás1 darab

Desszertek: Karácsonyi beigli (egyszerű, gyors, finom) a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztből és a Ramából egy csipet sóval, cukorral, 1 dl tejföllel, valamint a kevés tejben feloldott élesztővel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk, 15 percig pihentetjük letakarva,

2

Elkészítjük a tölteléket: dió- és mák töltelék: külön-külön. 15 dkg cukrot felfőzünk 2-3 evőkanál tejjel, amibe belekeverünk 20 dkg darált mákot, illetve diót, ízlés szerint 5 dkg mazsolát, 1/2 citrom reszelt héját, 1 kanálka baracklekvárt, csipet fahéjat.

3

Egyenként kinyújtuk a tésztát, rákenjük a tölteléket és feltekerjük. 10 percig pihentetjük. Ekkor megkenjük tojássárgával. Újabb 10 perc pihentetés után a lazán felvert tojásfehérjével is megkenjük, villával megszurkáljuk, sütőbe tolva 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem