Karácsonyi csillagtorta
Karácsonyi csillagtorta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kristálycukor - 25 dekagramm
  • kakaó - 2 dekagramm
  • finomliszt - 25 dekagramm
  • Ráma - 30 dekagramm
  • tej - 4 evőkanál
  • tojás - 4 darab
  • narancslikőr - 1 evőkanál
  • sütőpor - 2 teáskanál
  • kókuszreszelék - 8 dekagramm
  • gyömbér - 1 teáskanál
  • reszelt narancshéj - 1 kevés
  • só - 1 csipetnyi
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • mogyoró - 10 dekagramm
  • aszalt barack - 10 dekagramm
  • koktélcseresznye - 10 dekagramm
  • kandírozott citromhéj - 10 dekagramm
  • kandírozott narancshéj - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A cukrozott citrom és narancshéjat, az aszalt barackot, a koktélcseresznyét meg a mogyorót apróra vágjuk. Egy csillag alakú tortaformát alaposan kikenünk Ramával, (ha nincs ilyen formánk, egy kör alakút és a kész tésztát vágjuk ki csillag formára).
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A Ramát kikeverjük, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancslét, a reszelt narancshéját, a gyömbérport, a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a masszába forgatjuk. Végül a cukrozott citrom és narancshéjat, a barackot, a cseresznyét, a mogyorót és a kókuszreszeléket is belekeverjük.
  3. A tésztát a formába tesszük, elsimítjuk és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Néhány percig a formában pihentetjük, majd egy rácsra borítjuk.
  4. A csokoládémázhoz a hozzávalókat a 10 dkg kristálycukrot, a 10 dkg Ramát, a 2 dkg kakaóport és a 4 evőkanál tejet vízgőz felett felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tortát bevonjuk vele.