Karácsonyi diós kocka
Hozzávalók
cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 10 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
dió (fele darálva, fele durvára vágva) | 20 dekagramm | |
fahéj | 0.5 kávéskanál | |
szegfűszeg | 0.5 kávéskanál | |
csokoládé | 20 dekagramm | |
baracklekvár | 1 darab | |
tortabevonó | 10 dekagramm | |
olaj | 1 evőkanál | |
dió díszítésnek | 1 kevés |
Desszertek: Karácsonyi diós kocka a sok
Elkészítés
1
A diót, a lisztet és a fűszereket összekeverem. A tojások sárgáját habosra keverem a Ramával és a cukorral, majd a felmelegített csokit hozzáadom. Ezeket összekeverem, végül beleforgatom a tojások felvert habját. Kb. 160 fokon 25-30 percig sütöm. Amikor kihűlt, a tetejét megkenem lekvárral, majd az olajjal összekevert és felolvasztott tortabevonóval. Mielőtt megkötne a csoki a tetején, kockákat húzok a tetejére, aminek a közepébe fél diódarabokat teszek.