Feltöltve:

Karácsonyi diós linzer

access_alarm 90
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojásfehérje
vékony lapocskákra vágott mandula
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
csokoládé
rum (ha nincs, az sem baj)
darált, pörkölt mogyoró

A tésztához

finomliszt40 dekagramm
1 csipetnyi
darált dió10 dekagramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
porcukor15 dekagramm
tojássárgája1 darab
Ráma30 dekagramm

A nyújtáshoz

finomliszt1 darab

A tetejére

dió vagy natúr (sótlan) mogyoró1 marék

A lekenéshez

tojás1 darab

A töltéshez

sárgabarackíz (kb)35 dekagramm

Desszertek: Karácsonyi diós linzer a sok Sütemények, recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet a dióval, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk, a Ramát rárakjuk. Eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban a Rama, a porcukorral és a tojássárgájával összegyúrjuk. Puha, ragacsos lesz a tészta, ami azért elválik a tál falától. Letakarva 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

2. lépés

Ezután meglisztezett gyúrólapon kb. 4 mm vastagra ellapítjuk (tenyerünkkel nyomkodva a legkönnyebb), majd egy cakkos szélű, kb. 5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk. A tésztakorongok felét középen is kiszúrjuk egy 1,5 – 2 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk, így semennyi sem vész kárba.

3. lépés

A teli tésztát sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), 13-15 percig sütjük. A lyukas közepű tésztát egy másik sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, a tetejüket durvára vágott dióval vagy mogyoróval meghintjük, egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Ugyanúgy sütjük, mint az előző tésztát.

4. lépés

Ha kihűltek, a teli tésztákat kb. 1-1 kiskanál lekvárral megkenjük és a lyukas közepűekre ráillesztjük, ráragasztjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem