Karácsonyi fatörzs
Hozzávalók
Piskótához
sütőpor | 1 teáskanál |
---|---|
darált dió | 4 evőkanál |
liszt | 4 evőkanál |
cukor | 6 evőkanál |
tojás | 6 darab |
krem
kakaópor | 4 evőkanál |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
tejszín | 2 dl |
dkg.Rama | 20 darab |
Desszertek: Karácsonyi fatörzs a sok Fatörzs recept közül.
Elkészítés
1
6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 6 ek. cukrot és a tojások sárgáját. Jó habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a dióval és sütőporral, fakanállal óvatosan a tojásos masszához keverjük. Kb. 20 percig sütjük, porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük.
2
Hagyjuk kihűlni. A tejszínt a cukorral kevergetve felforraljuk, belekeverjük a kakaót, kihűtjük. A Ramát habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a kihűlt tejszínt.
3
Megtöltjük vele a tekercset, és a tetejét is bevonjuk vele.