Feltöltve:

Karácsonyi fatörzs

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

rum2 evőkanál
narancs1 darab
durvára vágott dió50 gramm
étcsokoládé100 gramm
Ráma250 gramm
vaníliás cukor10 gramm
porcukor100 gramm
tojássárgája4 darab
készen vásárolt piskótatekercs1 darab
mazsola50 gramm
pikáns lekvár (ribizli vagy málna)80 gramm

Desszertek: Karácsonyi fatörzs a sok Fatörzs recept közül.

Elkészítés

1

A piskótatekercset óvatosan kiterítjük, vékonyan megkenjük a lekvárral (ha túl sűrű, likőrrel hígítjuk). A cukrot habosra keverjük a tojás sárgáival, gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük, hagyjuk kihűlni. A Ramát ugyancsak habosra keverjük a vaníliás cukorral, az olvasztott csokoládéval, a narancs reszelt héjával és átszűrt levével, majd apránként hozzáadjuk a tojáskrémet, végül a rumot. A krém 2/3 részét egyenletesen a piskótalapra kenjük, megszórjuk a vágott dióval, az előzetesen beáztatott és lecsepegtetett mazsolával, szorosan feltekerjük. A tekercset bevonjuk a maradék krémmel, villával fatörzsszerűen díszítjük. Tetszés szerint tehetünk rá: szálkásra vágott mandulát, pirított diót, mogyorót, kókuszreszeléket, marcipánfigurákat. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem