Karácsonyi gesztenyealagút
Desszertek: Karácsonyi gesztenyealagút a sok Alagút recept közül.
Elkészítés
A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a fahéjat. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd ezt a tojássárgás masszába óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön meg a hab. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, kb. fél centi vastagon, eligazítjuk, majd 10 perc alatt 180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük. Közben az őzgerincformát alufóliával kibéleljük és a megsült, de már kihűlt tésztát eligazítjuk a belsejében, a fennmaradó részt levágjuk. A gesztenyemasszához keverjük a rumot, a tejszínhab 1/4-ét és a csokireszeléket. Ezt beletöltjük a tésztával bélelt formába, majd rárétegezzük a maradék tejszínhabot is. Erre helyezzük az előzőleg levágott tésztát is és kissé lenyomkodjuk. Hűtőben fél órát dermesztjük, majd kiemeljük az őzgerincformából. A megolvasztott csokival bevonjuk a tészta domború tetejét. Még hűtjük, végül forró vízbe mártott késsel ferde szeleteket vágunk belőle.