Feltöltve:

Karácsonyi gesztenyealagút

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

cukor6 dekagramm
kakópor0.5 dekagramm
liszt7 dekagramm
tojás3 darab
fahéj1 darab

A töltelékhez

gesztenyemassza40 dekagramm
tejszínhab30 dekagramm
rum1 kevés
csokireszelék1 darab

A mázhoz

jó minőségű étcsoki25 dekagramm

Desszertek: Karácsonyi gesztenyealagút a sok Alagút recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a fahéjat. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd ezt a tojássárgás masszába óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön meg a hab. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, kb. fél centi vastagon, eligazítjuk, majd 10 perc alatt 180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük. Közben az őzgerincformát alufóliával kibéleljük és a megsült, de már kihűlt tésztát eligazítjuk a belsejében, a fennmaradó részt levágjuk. A gesztenyemasszához keverjük a rumot, a tejszínhab 1/4-ét és a csokireszeléket. Ezt beletöltjük a tésztával bélelt formába, majd rárétegezzük a maradék tejszínhabot is. Erre helyezzük az előzőleg levágott tésztát is és kissé lenyomkodjuk. Hűtőben fél órát dermesztjük, majd kiemeljük az őzgerincformából. A megolvasztott csokival bevonjuk a tészta domború tetejét. Még hűtjük, végül forró vízbe mártott késsel ferde szeleteket vágunk belőle.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem